Fleksjob

Fleksjob blev indført i 1988 af den daværende regering, og er målrettet mod borgere som ikke mere kan klare et ordinært arbejde pga. sygdom. Disse borgere er ikke syge nok til en pension, men ønsker stadig at have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Ordningen blev meget hurtigt en succes, og i dag er der ca. 55.000 på fleksjob.

Den første januar 2013 ændrede man reglerne, dels for at gøre det nemmere for virksomhederne, men også for de borgere som under de gamle regler ikke kunne arbejde 12 timer pr. uge, nu får chancen for at kunne komme få et arbejde i færre timer.

I dag betaler man kun for de timer som fleksjobberen kan arbejde således at økonomi og det arbejde som udføres går hånd i hånd.

Virksomheden

De nye regler har givet en klar lempning til virksomhederne, i dag skal der ikke lægges penge ud til lønnen, samt søges om tilbagebetaling af tilskud hos kommunerne. Under de nye regler udbetaler virksomheden løn for de antal timer som borgeren arbejder. Fleksjobberen modtager en ydelse i de resterende timer således at et rimeligt økonomisk fundament for den enkelte kan bibeholdes.

JobØst har inden for de seneste år etableret mere en 250 fleksjob – i det storkøbenhavnske område.

Hvad siger borgerne:

Har du/i brug for yderlige oplysninger, eller har behov for en fleksjobber,
så kommer vi meget gerne på besøg i jeres virksomhed.

Kontakt Allan Andersen
Tlf. 2724 6358